Bensan säästö Google Mapsin avulla

Blogin ylläpidon kustannusten kattamiseksi tällä sivulla voi olla tähdellä (*) merkittyjä kumppanuusmarkkinoinnin linkkejä. Jos siirryt tällaisen linkin kautta ostamaan tuotteen tai palvelun, voimme saada tästä pienen korvauksen kyseiseltä yritykseltä.

Nyt myös Suomen Google Maps osaa tarjota juuri sinun menopelille sopivaa, edullisinta eli vähiten bensaa, dieseliä tai sähköä kuluttavaa reittiä. Tätä kirjoittaessa bensan säästö onnistui ainakin puhelimen Google Maps -sovelluksessa.

Oletuksena ekologisin eli edullisin reitti lasketaan bensa-autolle, mutta voit valita oman autosi käyttövoiman. Tällöin reittivaihdoehdoksi lasketaan juuri sinulle sopivin vaihtoehto. Esimerkiksi diesel-moottori suosii isompia teitä, kun taas sähköauto voidaan ohjata enemmän pysähtelyä ja kiihdyttelyä sisältävän kaupunkireitin kautta.

Taloudellisimman reitin laskennassa hyödynnetään Yhdysvaltain energiaministeriön National Renewable Energy Laboratoryn ja Euroopan ympäristöviraston toimittamaa dataa. Reitin valintaan käytetään myös energian käyttöön ja CO2-päästöihin vaikuttavia asioita, kuten:

  • Ajoneuvon keskimääräinen energiankulutus
  • Reitilläsi olevat mäet ja niiden jyrkkyys
  • Liikenteen tökkiminen
  • Erilaiset tietyypit

Matka-aika ei välttämättä ole nopein, mutta bensan säästö voi olla huomattavaa. Vähiten energiaa kuluttavan reittivaihtoehdon tunnistaa ajoajan perässä olevasta lehden kuvasta.

Valitsemalla reitin viisaasti Turku-Lahti välillä, voit säästää jopa 18 prosenttia bensakuluissa. Ja häviät vain muutaman minuutin ajoajassa!

Energiateokkain reitti näytetään silloin, kun saapumisaika on suunnilleen sama kuin nopeimmin ajettavalla reitillä. Jos säästö ei ole erityisen suuri tai ajoaika pitenee huomattavasti, näytetään reittien suhteelliset energian säästöt, jotka helpottavat vertailua.

Katso tarkemmat ohjeet kuinka hyödynnät Google Mapsin säästöominaisuutta ja ota käyttöön myös 11 säästövinkkiä autoiluun.

Etusivu » Säästövinkit » Bensan säästö Google Mapsin avulla

Jätä kommentti