Parhaat ajansäästövinkit: säästä useita viikkoja vuodessa

Blogin ylläpidon kustannusten kattamiseksi tällä sivulla voi olla tähdellä (*) merkittyjä kumppanuusmarkkinoinnin linkkejä. Jos siirryt tällaisen linkin kautta ostamaan tuotteen tai palvelun, voimme saada tästä pienen korvauksen kyseiseltä yritykseltä.

Kalenteri täynnä merkintöjä ja tapahtumia? Kiireinen työpäivä tulossa? Lapsi kipeänä ja kaikki päivän suunnitelmat menee uusiksi? Kiireinen lounas työn hälinässä ja loppupäivän närästää? Hermot kireällä kun aika ei riitä siihen, mihin sen haluaisi riittävän?

Nykypäivän elämäntahti asettaa meille aikamoisia haasteita. Kun tipahdin itse pois tästä oravanpyörästä, oli pakko miettiä, mitä elämällään tekee. Oli pakko kohdata omat haavat ja tunteet ja katsoa itseään rehellisesti silmiin ja kysyä kuka minä olen ja mihin minä haluan aikani käyttää?

Aikaa kun on vain rajallinen määrä, sitä ei kannata tuhlata. Meitä parhaat ajansäästövinkit ovat auttaneet säästämään paljon aikaa ja jaksamista niihin asioihin, jotka koemme tärkeiksi. Esimerkiksi hyvinvointiin ja lisätulojen hankkimiseen.

Meidän parhaat ajansäästövinkit (8 kpl)

 1. Tunne itsesi
 2. Kotisiivouspalvelu
 3. Ruoan kotiinkuljetus
 4. Etätyöt
 5. Tekemisen yhdistely
 6. Lastenhoitajat avuksi
 7. Synttärien ulkoistus
 8. Hanki auto

1. Tunne itsesi

Mitkä asiat elämässä lisäävät hyvinvointiasi ja mitkä vievät sitä pois? Ole rehellinen itsellesi ja käytä vähemmän aikaa asioihin, jotka eivät tee sinulle hyvää.

2. Kotisiivouspalvelu

Kun viimein rohkeni tehdä päätöksen, kotisiivoojan palkkaus on ollut yksi arkemme parhaita päätöksiä. Tämä on tuonut tuntitolkulla lisää aikaa kuukauteen ja pitänyt kodin tasaisesti siistinä. Siisti koti, parempi mieli.

3. Ruoan kotiinkuljetus

Tämä on ollut sitten se toiseksi paras päätös. Olemme tilanneet viikottain ruoat kotiinkuljetuksella jo vuosien ajan.

Oletko miettinyt paljonko oikeasti on vaivaa ajaa pariksi tunniksi Prismaan keräilemään ostoksia, latomaan ne kassalle, maksamaan, latomaan takaisin kasseihin ja kuskaamaan kotiin? 😳 Maksamme erittäin mielellään 10 euroa siitä, että joku tekee tämän puolestamme ja käytämme säästyneet tunnit sekä bensaeurot johonkin ihan muuhun.

Myös *Wolt ja Foodora ovat olleet ahkerassa käytössä korona-aikana.

4. Etätyöt

Paljonko käytät aikaa töihin kulkemiseen? Monestiko työkaveri keskeyttää sinut päivän aikana? Jos työtehtävät antaa myöden, suosittelemme lämpimästi etätöiden kokeilemista. Säästät yllättävän paljon aikaa (sekä bensaa) ja pystyt rytmittämään arkea fiksummin. Verottajakin muistaa työhuonevähennyksellä, kun olet paljon etänä.

5. Tekemisen yhdistely

Jos etätyöt eivät ole mahdollisia, voisitko pyöräillä töihin, niin saat hoidettua liikunnan samalla ja säästät bensaa. Lapsella uimakoulu? Käy samalla itse uimassa ja kappas, taas liikunta hoitui kuin itsestään (ja näin voi päästä myös edullisemmin uimaan). Yhdistelemällä asioita säästät aikaa.

Itse olemme hyödyntäneet päivittäisiä työmatkoja ja lasten harrastuksia omiin liikuntatuokioihin.

6. Lastenhoitajat avuksi

Vaikka lapset ovat parasta ikinä, aikuiset tarvitsevat myös omaa aikaa. Raskaimpana aikana saimme kaupungin perheneuvonnasta lastenhoitoapua ja myöhemmin olemme pystyneet hyödyntämään isovanhempia. Myös MLL:n kautta on mahdollista saada lastenhoitoapua. Kaikesta ei tarvitse yrittää selvitä itse!

7. Synttärien ulkoistus

Toiset tykkäävät leipoa kakkuja. Me emme. Olemme ulkoistaneet synttärit ja tarjoilut jo pidemmän aikaa. Kakut saa tilattua helposti ja Hoplop tarjoaa synttärikemut tarjoiluineen isommallekin porukalle yllättävän edullisesti ruuhka-aikojen ulkopuolella, tätä kirjoittaessa noin 17 eurolla per lapsi. Ei se itse tekeminenkään ole ilmaista.

8. Hanki auto

Korona-aika sai useat ystävämme hankkimaan auton ja kukaan ei ole niistä luopunut. Jopa pääkaupunkiseudulla jossa joukkoliikenne toimii, säästää omalla autolla todella paljon aikaa. Aika moni mummolan lastenhoitokeikka olisi jäänyt väliin ilman autoa.

Auton pito on toki tasapainoilua säästetyn ajan ja tuhlattujen eurojen välillä, mutta onneksi autoillakin voi edullisemmin: 11 säästövinkkiä autoiluun

Jos säästäisit aikaa kaksi päivää kuukaudessa, miten käyttäisit ajan? Parhaat ajansäästövinkit mahdollistavat sen! Onko sinulla hyviä ajansäästövinkkejä? Jaa ne kommenteissa ⬇⬇⬇

Yksi kommentti artikkeliin ”Parhaat ajansäästövinkit: säästä useita viikkoja vuodessa”

 1. Kiitos loistavista ajansäästö vinkeistä, useita näistä onki jo tullut kokeiltua. Siivouspalvelun palkkaus on ollut myös meillä yksi parhaista arkeamme helpottavista päätöksistä. Suosittelen kaikille, varsinkin Vantaan seudulla on useita firmoja mistä valita.

  Vastaa

Jätä kommentti