Töitä, sijoitusasunto ja säästöjä

Blogin ylläpidon kustannusten kattamiseksi tällä sivulla voi olla tähdellä (*) merkittyjä kumppanuusmarkkinoinnin linkkejä. Jos siirryt tällaisen linkin kautta ostamaan tuotteen tai palvelun, voimme saada tästä pienen korvauksen kyseiseltä yritykseltä.

Tervehdys pitkästä aikaa! Moni on voinut ihmetellä hiljaiseloamme tänä vuonna, mutta sille on useampi syy: puolisoni sai uuden työn, joka on pitänyt hänet hyvinkin kiireisenä. Itsellä taas monimutkaistunut maailmantilanne ja sen vaikutukset talouteen ovat aiheuttaneet runsaasti päänvaivaa omissa työkuvioissa. Nyt saa tehdä ihan tosissaan töitä. Ja rinnalla vielä omia projekteja, huhhu! 😔

Sijoitusasunto – 📉 uhka vai 📈 mahdollisuus?

Eikä tässä vielä kaikki: päätimme pari vuotta sitten, että hankimme sijoitusasunnon, ison yksiön. Saimme uudiskohteen mielestämme ihan kohtuullisella diilillä ja nyt kevään aikana asuntoa viimeisteltiin. Sai rampata useampaan kertaan asukastarkastuksissa ja viestiä rakentajan kanssa viimeisten puutteiden fiksailusta. Mielenkiintoista, mutta yllättävän aikaa vievää tämäkin. Ja lopulta asunto luovutettiin keskellä kuuminta kesää.

Reilun kuukauden rypistyksen – sekä useiden kymmenien sähköpostien, FB-viestien ja puheluiden – jälkeen asuntoon löytyi toivottavasti juuri Se Oikea vuokralainen ja ensimmäinen vuokra maksettiin nyt elokuussa. Hieman jännitti, kun avaimet luovutti. Sellaisia ne ekat kerrat tuppaa olemaan. Fiilis on kuitenkin luottavainen, mutta aika näyttää osuiko valinta kohdalleen.

Täytyy myöntää, että korkotason muutokset ovat pistäneet laskelmat aika tavalla uusiksi, mutta onneksi vuokraa pystyi korottamaan alkuperäisistä laskelmista merkittävästi. Silti 4 prosentissa huiteleva korkotaso aiheuttaa harmaita hiuksia. Tosin nyt on kyseessä pitkäaikainen sijoitus, joten en ole kummemmin huolissani.

Lähdimme projektiin sillä ajatuksella, että katsotaan voisiko asuntosijoittaminen olla “meidän juttu”. Ainakin toistaiseksi fiilis on, että kyllä se voisi olla. Aika näyttää tämänkin. Tästä projektista tulee varmasti sisältöä myös tänne.

Hei me säästetään!

Muuta mainitsemisen arvoista on, että olemme onnistuneet noudattamaan omia säästövinkkejämme 😁 Keittiössä on säästetty erityisesti ruokahävikkiä merkittävästi vähentämällä, pienemmällä veden lotrauksella suihkussa ja autoillessa kevyemmällä kaasujalalla sekä eco-modella. Näistäkin saavutuksista lisää juttua myöhemmin.

Mahtavaa syksyä kaikille ja menestystä elämään – mitä ikinä päätätkään tehdä! 💪

Etusivu » Hyvinvointi » Töitä, sijoitusasunto ja säästöjä

Jätä kommentti