11 säästövinkkiä autoiluun

Blogin ylläpidon kustannusten kattamiseksi tällä sivulla voi olla tähdellä (*) merkittyjä kumppanuusmarkkinoinnin linkkejä. Jos siirryt tällaisen linkin kautta ostamaan tuotteen tai palvelun, voimme saada tästä pienen korvauksen kyseiseltä yritykseltä.

Menoveden hinta on noussut painajaismaiselle tasolle, joten nämä säästövinkit autoiluun tulevat tarpeeseen. Oheiset säästövinkit pätevät, oli kyseessä sitten bensa-, diesel-, kaasu-, hybridi- tai täyssähköauto.

Bensan säästäminen ja muut säästövinkit autoiluun

 1. Pehmeän ennakoiva ajotapa. Mitä vähemmän pysähtelet, sitä enemmän bensaa säästät. Ennakoi liikennevaloihin saapuessasi niin, ettei tarvitsisi pysähtyä kokonaan. Rullaa alamäet vapaalla. Tutustu autosi eco-ajo-ohjelmaan. Aja mahdollisimman tasaista vauhtia turhia kiihdytyksiä vältellen. Säästät näin myös jarrupaloja.
 2. Laske nopeutta. Kulutus lisääntyy jyrkemmin kuin nopeus. Jos tykkäät ajaa ylinopeutta, kokeile noudattaa rajoituksia.
 3. Lähde ajoissa. Ainakin itsellä kohdat 1. ja 2. tuppaavat unohtumaan, kun on kiire.
 4. Tankkaa edullisesti. Hinnoissa on eroja ja tankillisessa voi säästää helposti vitosen. Käytä Polttoaine.net-sivustoa ja Tankille-sovellusta hintavertailuun. Liian kauaksi ei edullista menovettä kannata kuitenkaan lähteä metsästämään, vaan katso edullisin asema matkasi varrelta.
 5. Vertaile palveluiden hintoja. Tarvitseeko aina käyttää merkkihuoltoa? Mistä saa katsastuksen edullisimmin? Itse pesu vai pesukatu? Sateella pesut saattavat olla edullisempia, koska dynaaminen hinnoittelu. Entä millaisia vakuutuksia tarvitset ja mistä ne saa edullisimmin?
 6. Aja vähemmän. Pääsisitkö välillä kaverin kyydillä? Mahdollisuus etätöihin? Yhdistele samaan ajoon monen asian hoitaminen. Voisiko lyhyen matkan kävellä tai ajaa kaupunkifillarilla?
 7. Käytä lohkolämmitintä. Jos lämpötila on alle +5c, käytä lohkolämmitintä puolisen tuntia, pakkasilla pidempään. Näin auto kuluttaa ja saastuttaa vähemmän.
 8. Ylimääräinen roina pois. Suksiboksi sekä kattotelineet pois katolta kesäksi. Eikä niitä kolmea golfbägiä kannata pitää jatkuvasti takakontissa. Turha ilmanvastus ja paino lisäävät kulutusta.
 9. Matalan vierintävastuksen renkaat. Renkaissa on eroja. Tutki rengasvertailuja ja valitse rullaavin vaihtoehto. Pienempi vastus vähentää kulutusta. Pidä rengaspaineet hieman suosituksia korkeammalla tasolla.
 10. Harkitse sähköautoa. Jos ajat paljon, säästät energiakuluissa niin merkittävästi, että kalliimpi sähköauto voi tulla halvimmaksi tavaksi liikkua. Ja mikä mahtaa olla dieselin jälleenmyyntiarvo 5 vuoden kuluttua? 🤷‍♂️
 11. Luovu autosta. Itse en ole tähän ryhtynyt, mutta onhan auto nyt aivan järkyttävä rahareikä: bensa/diesel/kaasu, osamaksut, verot, vakuutukset, huollot, renkaat, katsastukset, pesut, pysäköinti… Jos asut paikassa, jossa joukkoliikenne toimii, kannattaa miettiä tarvitseeko autoa todella. Taksia ja vuokra-autoa käyttää aika paljon oman auton kuluilla.

Nämä säästövinkit autoiluun vähentävät varmasti autoilun kustannuksia. Kuinka paljon, se riippuu sinusta. Onko sinulla parempia bensan säästövinkkejä? Jaa ne kommenteissa 👇👇👇

Etusivu » Säästövinkit » 11 säästövinkkiä autoiluun

Yksi kommentti artikkeliin ”11 säästövinkkiä autoiluun”

Jätä kommentti