Blogin ylläpidon kustannusten kattamiseksi tällä sivulla voi olla tähdellä (*) merkittyjä kumppanuusmarkkinoinnin linkkejä. Jos siirryt tällaisen linkin kautta ostamaan tuotteen tai palvelun, voimme saada tästä pienen korvauksen kyseiseltä yritykseltä.
Kun tässä taas makseli viiden euron ylimääräisellä viivästyskululla terästettyä lapsen kerhomaksua, päätin laatia muutaman vinkin miten tällaiselta äärimmäisen turhalta maksuhuomautus-rahanmenolta voi välttyä.
Jos laskujen ajallaan maksamattomuus johtuu rahanpuutteen sijaan hajamielisyydestä, näillä ohjeilla maksuhuomautukset ja maksukehotukset jäävät pois päiväjärjestyksestä. Säästövinkki tämäkin.
1. Lasku maksuun heti
Paras tapa välttää maksuhuomautus ja maksukehotus on, kun laittaa laskun maksuun heti sen saatuaan. Raha liikkuu toki vasta eräpäivänä. Mutta ainakin itsellä tämä on monesti niin kovin vaikeaa, jolloin seuraavista vinkeistä on hyötyä:
2. Laita laskut jemmaan
Valitse paikka esimerkiksi työpöydältä, johon keräät kaikki saapuvat paperilaskut yhteen nippuun. Näin ne eivät huku paperipinoihin ympäri asuntoa.
3. Kalenteriin merkintä
Kun saat laskun, mutta et laita sitä heti maksuun, pistä puhelimesi kalenteriin muistutus, jotta muistat laittaa laskun maksuun ennen eräpäivää.
4. E-laskut tilaukseen
Ainakin itse muistan maksaa e-laskut huomattavasti paremmin kuin paperi- tai sähköpostilaskut, jotka tuppaavat aina unohtumaan jonnekin.
5. Verkkopankkien muistutukset käyttöön
Verkkopankeista voi tilata puhelimeen tai jopa älykelloon muistutuksen saapuneesta e-laskusta. Erittäin kätevä toiminto!
Noudattaessasi edellä mainittuja ohjeita riskisi joutua maksamaan turhia viivästyskuluja putoaa lähelle nollaa. Lupaan itsekin alkaa noudattaa ohjeita. Heihei maksuhuomautus! 😊
Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta voi lukea miten perintä etenee, jos laskua ei maksa eräpäivään mennessä.
Onko sinulla ideoita miten laskut muistaa varmasti maksaa ajallaan? Jaa ne kommenteissa ⬇⬇⬇