10 säästövinkkiä kylpemiseen

Blogin ylläpidon kustannusten kattamiseksi tällä sivulla voi olla tähdellä (*) merkittyjä kumppanuusmarkkinoinnin linkkejä. Jos siirryt tällaisen linkin kautta ostamaan tuotteen tai palvelun, voimme saada tästä pienen korvauksen kyseiseltä yritykseltä.

Märkätiloissa suurimmat kulut muodostuvat tilojen ja veden lämmityksestä, mutta myös muualta löytyy pieniä säästämisen puroja. Tästä siis isot ja pienet säästövinkit kylpemiseen: kylpyhuoneisiin, saunoihin sekä WC:hen. Näistä kaksi ensimmäistä tähdellä merkittyä ovat ne oleellisimmat.

Säästövinkit kylpemiseen

Näiden linkkien kautta pääset suoraan yksittäisiin kylpyhuoneen säästövinkkeihin:

  1. Lyhyt suihku
  2. Lattialämmitys pienemmälle
  3. Sauna-ajat kohdilleen
  4. Saunomislämpötila pienemmälle
  5. Täyttöpullot
  6. Pesuaineet tarjouksesta
  7. Viimeiset tipat pesuaineista
  8. Käsien pesu
  9. WC:n oikea huuhtelu
  10. Edullinen WC-paperi

1. Lyhyt suihku ⭐

Sanovat, että kaksi minuuttia riittäisi ja hanaa ei tarvitse pitää täysillä. Saippuoidessa ei vettä kannata juoksuttaa. Mitä vähemmän käytät lämmintä vettä, sitä enemmän säästät. Voisiko osan suihkuista korvata työpaikalla, kuntosalilla tai uimahallissa?

2. Lattialämmitys pienemmälle ⭐

Jos kylpyhuoneessasi on sähköinen lattialämmitys ja pystyt säätämään sen lämpötilaa, säädä se heti hieman viileämmälle. Lattian ei kuulu tuntua lämpimältä. Jo asteen pudotus näkyy sähkölaskulla heti. Muista pitää kylpyhuoneen ovi kiinni, ettei lämpö karkaa. Lattialämmitys kuluttaa paljon sähköä ja tässä säästät helposti todella paljon!

3. Sauna-ajat kohdilleen

Älä pidä saunaa turhaan päällä: heti kun sauna on valmis, löylyihin ja kun on löylytelty, kiuasta voi pitää vielä vartin päällä paikkojen kuivaamiseksi. Voisiko koko perhe saunoa kerralla?

4. Saunomislämpötila pienemmälle

Kokeilepa välillä 100 asteen sijaan 80 astetta. Sauna lämpenee nopeammin ja kuluttaa vähemmän energiaa.

Katso myös parhaat energiansäästövinkit TOP10.

5. Täyttöpullot

Käsisaippuaa kannattaa ostaa “merkittömissä” 3 litran kannuissa ja täyttää aiemmin ostettua pumppupulloa. Pumput kestävät vuosia. Säästää rahaa, luontoa ja hermoja, kun ei jatkuvasti unohda ostaa sitä uutta minimaalisen kokoista saippuapurkkia marketista.

6. Pesuaineet tarjouksesta

Shampoita ja suihkusaippuoita myydään usein erittäin hyvissä tarjouksissa. Eivät mene miksikään, joten osta rohkeasti varastoon, kun oma suosikki on tarjouksessa.

7. Viimeiset tipat pesuaineista

Kun pesuainepullot alkavat olla tyhjiä, ala säilyttää niitä ylösalaisin. Lähes tyhjän näköisestä pullosta peseytyy vielä monen monta kertaa. Voit myös lisätä pulloon tilkan vettä, jotta saat aivan viimeiset tipat käyttöösi.

8. Käsien pesu

Veden ei tarvitse juosta täysillä ja hana kannattaa sulkea saippuoinnin ajaksi.

9. WC:n oikea huuhtelu

WC-pöntön painikkeessa voi olla pieni ja iso huuhtelu. Käytä isoa huuhtelua vain – noh – isompien asioiden kanssa.

10. Edullinen WC-paperi

Osta isompia “tukkupakkauksia” alennuksista ja mieluiten tuplabonus-päiviltä reilusti varastoon, jos tilat antaa myöden.

Nämä säästövinkit kylpemiseen vähentävät kulujasi. Myös lapsille kannattaa muistuttaa, ettei vettä pidä juoksuttaa turhaan. Tiedätkö parempia säästövinkkejä? Jaa ne kommenteissa ⬇⬇⬇

Etusivu » Säästövinkit » 10 säästövinkkiä kylpemiseen

Jätä kommentti