Parhaat energiansäästövinkit TOP10

Blogin ylläpidon kustannusten kattamiseksi tällä sivulla voi olla tähdellä (*) merkittyjä kumppanuusmarkkinoinnin linkkejä. Jos siirryt tällaisen linkin kautta ostamaan tuotteen tai palvelun, voimme saada tästä pienen korvauksen kyseiseltä yritykseltä.

Winter is coming! Ensi talvi tullee olemaan aivan poikkeuksellisen kallis energiakulujen osalta. Sähkö kallistuu, kaasu kallistuu, kaikki kallistuu! Onneksi pystyt vaikuttamaan asiaan kilpailuttamalla ja kuluttamalla vähemmän energiaa.

OIen kerännyt oheiselle listalle sähkönsäästö ja energiansäästövinkkejä, joita olen itse käyttänyt oman kotitaloutemme energiakulujen vähentämiseen. Poimi niistä itsellesi parhaat energiansäästövinkit. Tähdellä ⭐ merkityt kohdat tuovat suurimmat säästöt.

Parhaat sähkönsäästö ja energiansäästövinkit

Oheisia linkkejä klikkaamalla pääset lukemaan tarkemmin kyseisestä säästövinkistä:

  1. Kilpailuta sähkösopimuksesi
  2. Asunnon lämmitys
  3. Lämmin vesi
  4. Tuulettaminen
  5. Lattialämmitys
  6. Autoile fiksummin
  7. Saunominen
  8. Sähköuunin käyttäminen
  9. Valaistus
  10. Tiivisteet

1. Kilpailuta sähkösopimuksesi

Jos edullinen sähkösopimuksesi on päättymässä tai sinulla on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, kannattaa tarkastaa mistä voisit ostaa sähkösi edullisimmin jatkossa. Halvin sähkösopimus saattaa löytyä muualta kuin ”siitä tutusta” yhtiöstä.

Kattavan kuvan hintatasosta näet energiaviraston Sähkönhinta.fi:ssä, mutta hyvää hintatietoa ja tarjouksia löytyy myös tästä keskusteluketjusta sekä sähköyhtiöiden kotisivuilta (kuvan Lumme Energia -sähkösopimus löytyi vain sähköyhtiön kotisivulta ja siitä vinkattiin edellä mainitussa keskuteluketjussa). ⭐

2. Asunnon lämmitys

Jo asteen pudotus sisälämpötilassa laskee lämmityskuluja 5%. Jos sinulla on takka ja puita omasta takaa, hyödynnä niitä. Harkitse ilmalämpöpumpun hankkimista. ⭐

3. Lämmin vesi

Lämmin vesi on kallista, joten pidä suihkut kohtuullisina. Lue 10 säästövinkkiä kylpemiseen.

4. Tuulettaminen

Kuten kohdassa 2. selviää, lämmittäminen maksaa. Älä siis tuuleta lämmintä ilmaa ulos pitämällä ilmanvaihtoa täysillä tai ikkunoita auki kun ulkona on kylmä.

5. Lattialämmitys

Lattialämmityksessä lattian ei kuulu tuntua lämpimältä eikä kylmältä. Sopiva lattian lämpötila on noin 24 astetta. Pitämällä mukavuuslattialämmityksen täysillä jatkuvasti, tyhjennät tilisi tehokkaasti 💸

6. Autoile fiksummin

Aja tasaisesti ylimääräisiä hidasteluja ja kiihdyttelyjä välttäen. Aja rajoitusten mukaan. Lähde ajoissa. Tai luovu autosta kokonaan. Bensan säästäminen luonnistuu helposti: Lue 11 säästövinkkiä autoiluun.

7. Saunominen

Sauno harvemmin. Säädä lämpötila kohtuulliseksi. Älä pidä saunaa turhaan päällä.

8. Sähköuunin käyttäminen

Jos ruoan voi valmistaa mikrossa, se kannattaa valmistaa mikrossa, koska uuni kuluttaa huomattavasti enemmän sähköä. Jos kuitenkin päätät lämmittää uunin, valmista samalla usempi ruokalaji ja höydynnä myös kiertoilmatoimintoa sekä jälkilämpöä.

Itse lämmitämme usein valmispatongit lisukkeeksi kun valmistamme pääruoan uunissa. Lue 15 säästövinkkiä keittiöön.

9. Valaistus

Kun lamput palavat loppuun, vaihda ne LED-versioihin. Voit myös harkita älyvaloja, joilla ajastat valot sammumaan öisin, himmennät valaistusta tarpeen mukaan ja napsautat puhelimella valot kätevästi pois sieltä missä ei oleskella. Itse olemme päätyneet *Philips Huen laitteisiin.

10. Tiivisteet

Jos ikkunat ja ovet alkavat olla kymmeniä vuosia vanhoja, tiivisteet kannattaa vaihtaa uusiin. Näin lämmin ilma ei karkaa asunnosta.

Näillä vinkeillä pystyt varmasti säästämään vuodessa satasia ja isommassa asunnossa asuvat, paljon autoilevat, vielä huomattavasti enemmän. Tiedätkö parempia säästövinkkejä? Kerro ne kommenteissa ⬇⬇⬇

Etusivu » Säästövinkit » Parhaat energiansäästövinkit TOP10

Jätä kommentti