8 vinkki√§ mielen hyvinvointiin ūü§ć

Blogin ylläpidon kustannusten kattamiseksi tällä sivulla voi olla tähdellä (*) merkittyjä kumppanuusmarkkinoinnin linkkejä. Jos siirryt tällaisen linkin kautta ostamaan tuotteen tai palvelun, voimme saada tästä pienen korvauksen kyseiseltä yritykseltä.

Ahdistaa? Stressaa? Uuvuttaa? Turhauttaa? Niin meitäkin. Eikä mikään ihme tässä nykymaailman (digi)vilskeessä. Aamulla pitää herätä ihan liian aikaisin, vaikka haluaisi vielä nukkua. Aamutoimet olisi ihanaa tehdä kaikessa rauhassa ja aamiainen olisi kiva syödä vähemmällä kiireellä. Mutta minkäs teet kun aikataulut painaa päälle heti aamusta.

Koko päivä enemmän tai vähemmän hektistä tekemistä? Illalla lasten mentyä nukkumaan ei jää tarpeeksi omaa aikaa, koska pitää mennä nukkumaan. Ja nukkumiseenkaan ei jää tarpeeksi aikaa. Mikä avuksi? Mielen hyvinvointi!

Vinkit mielen hyvinvointiin, osa 1

Alla olevalta listalta pääset hyppäämään suoraan hyvinvointivinkkeihin:

  1. Tunne itsesi
  2. Vedä omat rajasi
  3. Rakasta, kunnioita ja arvosta itseäsi
  4. Kiinnitä huomiota sisäiseen puheeseesi
  5. Osaatko sanoa ei?
  6. Raivaa kalenteriin ‚Äúei mit√§√§n‚ÄĚ aikaa
  7. Mindfulness, meditaatio & jooga
  8. Vaali aitoja ihmiskontakteja

1. Tunne itsesi

Kuka oikeasti olet ja mitä tarvitset voidaksesi hyvin? Mitä haluat nykyhetkeltä ja tulevaisuudeltasi? Terapia on loistava apu tähän!

2. Vedä omat rajasi

√Ąl√§ vaadi itselt√§si liikaa. Ihminen ei ole robotti eik√§ pysty aina kaikkeen mihin haluaisi. On t√§rke√§√§ tunnistaa omat rajat ja mm. opetella lep√§√§m√§√§n, kun keho ja mieli sit√§ vaatii.

3. Rakasta, kunnioita ja arvosta itseäsi

Olet oman elämäsi tärkein henkilö, pidä huolta itsestäsi! Kukaan muu ei tee sitä puolestasi.

4. Kiinnitä huomiota sisäiseen puheeseesi

Miten puhut itsellesi? Käsketkö ja pakotatko? Vai onko sävysi lempeä ja ystävällinen? Tällä asialla on todella väliä! Aihetta käsitellään myös mm. Tiede-lehden artikkelissa.

5. Osaatko sanoa ei?

Jos osaat, loistavaa! Jos et, harkitse sen opettelua. Kun joku ehdottaa jotakin, harkitse ensin, mitä itse haluat ja mikä palvelee omia tarpeitasi.

6. Raivaa kalenteriin ‚Äúei mit√§√§n‚ÄĚ aikaa

On tärkeää ottaa aikaa itselleen. Omaa aikaa, ei mitään aikaa. Lähde haahuilemaan metsään. Parkkeeraa lempinojatuoliisi ja tuijota seinää. Löhöä sohvalla, laita silmät kiinni ja kuuntele lempimusiikkiasi. Tee jotain, mikä tekee itsellesi hyvää! Koko ajan ei tarvitse olla tehokas ja saada jotain aikaan.

Lue Parhaat ajansäästövinkit: säästä useita viikkoja vuodessa.

7. Mindfulness, meditaatio & jooga

Oletko kokeillut näitä? Kun mieli ja keho lepää, pystyt tekemään parempia päätöksiä itsesi hyväksi.

8. Vaali aitoja ihmiskontakteja

Kun vietät aikaa ihmisten parissa, oletko sen jälkeen todella väsynyt ja kuormittunut vai täynnä energiaa ja hymy korvissa? Vietä aikaa sellaisten ihmisten parissa, jotka antavat sinun olla oma itsesi ja saavat sinut tuntemaan itsesi arvostetuksi ja tärkeäksi!

Toivon, ett√§ n√§ist√§ oli apua ūü§ć

Tässä vielä omat kirjasuositukseni aiheeseen liittyen, klikkaa ja tutustu:

Onko mielen hyvinvointi sinulle tärkeä teema elämässäsi? Onko sinulla meillepäin uusia vinkkejä? Otamme ne erittäin mielellään vastaan, joten jaa ne kommenteissa ⬇⬇⬇

Etusivu ¬Ľ Hyvinvointi ¬Ľ 8 vinkki√§ mielen hyvinvointiin ūü§ć

Jätä kommentti