Astetta alemmas – vältetään sähköpula!

Blogin ylläpidon kustannusten kattamiseksi tällä sivulla voi olla tähdellä (*) merkittyjä kumppanuusmarkkinoinnin linkkejä. Jos siirryt tällaisen linkin kautta ostamaan tuotteen tai palvelun, voimme saada tästä pienen korvauksen kyseiseltä yritykseltä.

Valtiovaltakin on viimein herännyt siihen, että arki kannattaa laittaa tasapainoon säästämällä. Astetta alemmas -kampanja kannustaa kansalaisia säästämään energiaa varsinkin tulevan ankaran talven aikana.

Tulevana talvena kyse ei ole vain eurojen säästämisestä vaan siitä, että sähköä riittää meille kaikille ja minimoidaan sähkökatkojen määrä. Sähköpula kuulostaa hurjalta, mutta on totisinta totta 😬

Kampanja suosittelee aloittamaan seuraavilla säästökeinoilla, joihin jo löytyykin kattavasti vinkkejä Arjen tasapainosta:

Yllä olevista on hyvä aloittaa ja Motivan sivuilta voi katsoa lisää energiansäästövinkkejä. Kaikki Arjentasapainon säästövinkit löydät täältä.

Muista, että tässäkin pienet purot vaikuttavat: kun miljoona meistä sammuttaa ylimääräiset valot, se on yhdessä aika paljon säästettyä energiaa. Juuri näin Astetta alemmas -kampanja toimii.

Astetta Alemmas -kampanjan esittelyvideo.

Lisäksi se, että sähköä kulutetaan aamun ja iltapäivän “ruuhka-aikojen” ulkopuolella, vaikuttaa tulevaisuudessa myös kiinteähintaisten sähkösopimusten hintatasoon. Jos 40 sentin kilowattihinnat eivät innosta, kannattaa perjantai-illan sijaan alkaa saunoa lauantaisin. Mitä enemmän pystyt siirtämään sähkön kulutusta myöhäiseen iltaan, öihin ja viikonloppuihin, sen parempi meille kaikille.

Talvi tulee olemaan poikkeuksellinen. Nyt on oikea hetki pysähtyä miettimään omaa energiankulutusta ja sitä, voisiko omia tottumuksia muuttaa. Uskon, että me kaikki pystymme siihen! 💪

Kerro kommenteissa miten sinä aiot muuttaa tapojasi kuluttaa energiaa, jotta sähköpula vältetään ⬇⬇⬇

Etusivu » Säästövinkit » Astetta alemmas – vältetään sähköpula!

Jätä kommentti